Η πόλη της Κέρκυρας

Ξενοδοχείο Sunset Κέρκυρα

Όταν φτάσετε στην πόλη της Κέρκυρας με το πλοίο, θα ερωτευτείτε το θεατρικό σκηνικό της, θα θελήσετε να την περπατήσετε όλη, σπιθαμή προς σπιθαμή. Και όταν πάλι φεύγετε, η όψη της θα σας γεμίσει με μια γλυκεία νοσταλγία, που μόνο η υπόσχεση της επιστροφής κάποια μέρα θα μπορέσει να τη σβήσει.

Η πόλη της Κέρκυρας μια ανάσα από το ξενοδοχείο μας

Το ξενοδοχείο Sunset βρίσκεται σε ιδανική απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας. Αν ρωτήσεις ένα ντόπιο να σου πει κάτι για την πόλη της Κέρκυρας θα σου πει για τους κατοίκους της και την ευγένειά τους, τις μυρουδιές της και τον Άγιο, ένας νέος επισκέπτης για τις ονειρεμένες βραδιές στα καντούνια, τα παιχνίδια στην θάλασσα και τα ηλιοβασιλέματα, ένας έμπειρος ταξιδευτής θα σου πει για την ιστορία της και την μοναδικότητα της πόλης. Και θα σου πούνε τόσα που θα θες να ‘ρθεις και να ξανάρθεις!

Η παλαιά πόλη της Κέρκυρας

Μοναδική και ιδιαίτερη, γεμάτη ιστορία και αξιοθέατα. Η παλαιά πόλη της Κέρκυρας απέχει μόλις 4χλμ από το ξενοδοχείο μας Sunset Hotel Corfu.

Όλα για εσάς θα αρχίσουν από το Λιστόν. Εκεί θα βρείτε στις μέρες μας καφέ και εστιατόρια, στεγασμένα στις υπέροχες  στοές με τις μεγάλες τοξωτές καμάρες (ή βόλτες, όπως τις λένε οι Κερκυραίοι). To Λιστόν αποτελεί τον ελκυστικότερο πόλο έλξης για κατοίκους και επισκέπτες.

Δίπλα στο Liston του οποίου πρότυπο αποτέλεσε η παρισινή Rue de Rivoli, θα βρείτε  τη Spianada (τη μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων) όπου βρίσκεται και το μοναδικό γήπεδο κρίκετ στην Ελλάδα. Κάθε βήμα σας θα συνοδεύεται και από μια υπέροχη και αλησμόνητη φωτογραφία!

Περπατήστε στα καντούνια, μιλήστε με τους καλοσυνάτους κατοίκους και χαθείτε στο καμπιέλο (την παλιά πόλη της Κέρκυρας), μέσα στα παστέλ χρώματα των μισοερειπωμένων κατοικιών, που απαντώνται σε διάφορα σημεία της πόλης.

Ένα πανέμορφο σκηνικό θα ξεδιπλώνεται συνεχώς μπροστά σας, από τα μουράγια έως τη Γαρίτσα, αλλά και στα στενά καντούνια (σοκάκια) του 18ου αι. που συγκρίνονται με τα αντίστοιχα της Βενετίας και της Νάπολης, με τις πλάκες από το Βεζούβιο να βρίσκονται σε κάθε βήμα σας.

Περπατήστε στους δρόμους όπου γυρίστηκαν ταινίες όπως «Η αρχόντισσα και ο Αλήτης», «Η κόμισσα της Κέρκυρας», «Ραντεβού στην Κέρκυρα» ή και την πιο πρόσφατη σειρά «Περί ανέμων και υδάτων» και φωτογραφηθείτε στα ίδια μέρη.  Εκμεταλλευτείτε την μικρή απόσταση του ξενοδοχείου μας Sunset Hotel Corfu από την πόλη της Κέρκυρας και επιστρέψτε για να απολαύσετε ένα γλυκό μεσημεριανό μπουζουλότο όπως το λένε οι ντόπιοι (μικρός μεσημεριανός ύπνος).

Στο Καμπιέλο, την καρδιά της παλιάς πόλης, η ζωή συνεχίζει να κάνει το κόρσο της (να προχωρεί) εδώ και αιώνες ανάμεσα στο ίδιο σκηνικό. Βγαίνεις από την εξώπορτα του Αγίου Νικολάου των Γερόντων – του «Αϊ – Νικόλα ντε Βέκια», όπως τον λένε οι Κερκυραίοι – , κατεβαίνεις τη «σκαλινάδα» και χάνεσαι στις ρούγες, στα καντούνια και στις περίκλειστες πλατείες.

Ο Άγιος Σπυρίδων

Όσο βρίσκεστε στην Κέρκυρα, είναι σίγουρο ότι θα γνωρίσετε δεκάδες ανθρώπους με το όνομα Σπύρος ή Σπυριδούλα. Καλά κρυμμένος μέσα στα στενά σοκάκια της πόλης αλλά παράλληλα και με το ψηλότερο κτίσμα της παλιάς πόλης, το καμπαναριό του,βρίσκεται ο Άγιος Σπυρίδωνας.

Απολαύστε τη διαδρομή από το ξενοδοχείο Sunset  μέχρι την πόλη της Κέρκυρας και τον Άγιο Σπυρίδωνα, περνώντας από το νέο και το παλαιό λιμάνι, περάστε από το μητροπολιτικό ναό με τα υπέροχα μαρμάρινα σκαλοπάτια και καταλήξτε στον ναό του Άγιου Σπυρίδωνα.

Ο Άγιος Σπυρίδων είναι ο προστάτης άγιος της Κέρκυρας. Η εκκλησία γεμίζει καθημερινά από προσκυνητές που έρχονται για να ανάψουν κεριά και να ασπαστούν τις εικόνες, ενώ η ατμόσφαιρα είναι υποβλητική και δραματική σύμφωνα με τα πρότυπα του ορθόδοξου δόγματος.

Μη παραλείψετε να προσκυνήσετε το σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνα που βρίσκεται μέσα σε ειδική λάρνακα τοποθετημένη μέσα στην κρύπτη. Η κρύπτη δημιουργήθηκε ειδικά για να δεχθεί το λείψανο του και ανοίγει 2 φορές την ημέρα για τους προσκυνητές.

Η αρχιτεκτονική της πόλης είναι βενετσιάνικη. Τα σπίτια πάνω από το παλιό λιμάνι έχουν χτιστεί με κομψότητα σε λεπτές σειρές, με στενά καντούνια και με αράδες από κολόνες ανάμεσά τους. Κόκκινο, κίτρινο, ρόζ, όμπρα – ανάμειξη αποχρώσεων και απαλών τόνων, που το φως του φεγγαριού μετατρέπει σε μια εκθαμβωτική λευκή πολιτεία, που έγινε για γαμήλια τούρτα.

Lawrence Durrell

Φιλαρμονικές Κέρκυρας

Για να γιορτάσουν και να τιμήσουν τον Άγιό τους οι Κερκυραίοι, πολλές φορές το χρόνο κάνουν λιτανείες σε ανάμνηση των πολλών θαυμάτων του. Έτσι αν βρεθείτε στην Κέρκυρα την Κυριακή των Βαΐων, το Μεγάλο Σάββατο, την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου αλλά και στις 11 Αυγούστου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά τις επιβλητικές φιλαρμονικές του νησιού.

18 φιλαρμονικές έχει το νησί της Κέρκυρας και στην πόλη της Κέρκυρας εδρεύουν 4 από αυτές. Η Παλαιά, η Μάντζαρος, η Καποδίστριας και η Κοντοκαλίου.

Οι Κερκυραίοι που συμμετέχουν στις Φιλαρμονικές δεν είναι όλοι επαγγελματίες μουσικοί, έχουν όμως τη μουσική στο αίμα τους. Γίνονται οι ίδιοι δάσκαλοι των παιδιών που μπαίνουν στις μπάντες. Πολλοί απ’ αυτούς διαπρέπουν ως σολίστ, μαέστροι και δάσκαλοι τόσο στην εγχώρια όσο και στη παγκόσμια μουσική σκηνή.

Εκεί θα δείτε παιδάκια από 6 ετών ως και μεγαλύτερα παιδιά κοντά στα 80! Αν πάλι βρεθείτε στο μουσικό νησί μας το Πάσχα, θυμηθείτε να περάσετε κάτω από το κτίριο της Παλαιάς, στο κέντρο της πόλης, όπου γίνονται πρόβες στο αγαπημένο πένθιμο εμβατήριο Adagio, το «σήμα κατατεθέν» των επιτάφιων της Μεγάλης Παρασκευής.

Μουσεία στην Κέρκυρα

Μη βιαστείτε να τα δείτε όλα μαζί σε μια μέρα! Εξερευνήστε τα σιγά σιγά αξιοποιώντας την πλεονεκτική θέση του ξενοδοχείου μας κοντά στην πόλης της Κέρκυρας. Περιηγηθείτε ξεκούραστοι σε όλα τα μουσεία μας. Δείτε το μοναδικό Πανευρωπαϊκό Ασιατικής τέχνης που αριθμεί πάνω από 10.000 αντικείμενα. Το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο χαρτονομισμάτων πίσω από τον Άγιο, το Βυζαντινό Μουσείο, το Μουσείο Σολωμού, το Μουσείο Αγωνιστών για την ανεξαρτησία των Επτανήσων αλλά και το νέο μας μοναδικό «ομιλών» μουσείο Casa Parlante

Η νύχτα σας στην πόλη της Κέρκυρας

Η νυχτερινή ζωή στην πόλη της Κέρκυρας είναι για όλους! Είτε θέλετε να απολαύσετε ένα λικέρ κουμ κουατ δίπλα στο Ποντικονήσι, ένα ποτήρι κρασί από τη δική μας ποικιλία, του κακοτρύγι, στο παλαιό ή στο νέο φρούριο της πόλης, είτε ακόμα ένα παραδοσιακό τσίπουρο στα μεζεδοπωλεία της εβραϊκής και της σπηλιάς, η Κέρκυρα είναι εδώ και σας περιμένει.

Δοκιμάστε την υπέροχη μπύρα μας ή την τσιτσιμπύρα και  απολαύστε ένα υπέροχο κερκυραϊκό παγωτό. Γευτείτε τη δικιά μας κρέμα βανίλιας και σοκολάτας αλλά και το παραδοσιακό μας νούμπουλο!

Μόλις γυρίσετε στο ξενοδοχείο, πριν κοιμηθείτε, απολαύστε ένα τελευταίο δροσιστικό cocktail πλάι στην πανέμορφη πισίνα μας.

Και αν περπατώντας στα καντούνια ακούσετε λέξεις όπως φρέσκο, βουρλισμένος, πίνια, νιοράντες , φανέστρα, μαστέλο ή σκαλτσούνια… μη ντραπείτε… ρωτήστε …. το σίγουρο είναι ότι οι ντόπιοι θα σας εξηγήσουν με μεγάλη χαρά!